Followers

Sunday, July 26, 2009

Kebenaran yang menyakitkan..


Sbg manusia, mesti semua org pernah rs gembira, sedih, kecewa, marah n etc. kadang2 ade je bende2 yang datang mengganggu. buat kita tension n jiwa kacau. hidup jd x tenteram, moody n macam2 lg. Knpe ek ade segelintir 'makhluk tuhan' ni x reti duk diam. x leh tgk kesenangan n kebahagiaan org lain. Ade je projek 'jahat' dia. the worst thing is klo org tu mmg dh lama kenal kita.



Aku sgt sedih sbnrnye. Cam2 yang jd dlm minggu ni. Tension! Geram! n Marah! tp tahan je. Mgkin dh tepu dah kat dada ni. Aku 'meletup' jugak. yang specialnye.. meletup aku tue.. menangis sepuas hati a.k.a semahu-mahuanya. Tunang tersayang lak jd isau. Maaf ye syg, bukan slh abg. Sian dia. Kt dia la aku mengadu. dialah yang paling sabar n tau camne nk tenangkan aku. i'm very lucky to have him.



aku dh ok skit. tp x sepenuhnya. Kebenaran kadang2 menyakitkan.. klo khabar angin tu betul2 berlaku. Tp Alhamdulillah. segalanya telah terurai dan terungkai. Harap2 semua akan kembali seperti biasa. Malah lebih baik lg. i love my family so much. Sesape yg berani hadapi aku try la usik kuarga aku. Dunia akhirat hidup org tu x kan selamat. Aku tuntut sume nanti klo x kat dunia kt akhirat. aku janji!!!!


P/s: Buat org2 yang terpikir nk wat projek 'jahat' korang, bwk2 la btobat. Klo x naya kt akhirat nnt.

2 comments:

Machina said...

moga sentiasa tabah menghadapi berbagai cabaran dalam kehidupan

Penyeri Dunia said...

Machina..
Thanks ek
dh ok skit dh bbanding sblm kuarkan enry tue.