Followers

Sunday, June 20, 2010

ku mahu berada di sampingmu... aku rindu

sayu hati aku ble bcakap ngn hubby mlm td. meleleh2 air mata. abs basah hp. sedih sgt rs jauh dr abg. mmg skrg sgt jrg berjumpa. tmbhn pulak time2 pregnant ni aku x bpe nk sihat. cuti 2 mggu br ni pn aku kt umah je. org lain g blk johor, g redang. aku sorg2 kt umah. mengenangkan anak kt dalam perut ni aku tabahkan hati. tiap2 hari aku berdoa baby kt dlm perut ni sehat dan Allah mudahkan urusan suamiku yg sentiasa sibuk kebelakangan ni.

tp mlm td luluh hati. rindu sgt kt abg. abg pn sme. tp abg suruh aku sabar. cabaran. kita susah hari ni insyaAllah Allah mudahkan kita kemudian. sejak pregnant ni tahap sensitiviti aku jd melampau2. aku mmg la jenis yg sensitif tp skrg menjadi2 lak. asal pikir suami je aku jd sedih. tp mlm td aku x dpt thn. aku ngs gak. abg dgr je. abg phm kan perasaan ayg. so mlm td, aku tdo berlinangan airmata.

so sad.... last week aku g monthly check-up. berat msh x naik2 lg.. adus sian baby. ms ni aku sorg2 je kt umah. jd kne la g sendiri. waktu mmg nk sgt abg ade bsama. teman g check. scan baby.. baby dh besar.. dh pandai gerak2 tgn n kaki dh. dlm hati sedih x de mood tu, rs happy je tgk ank dlm perut duk gerak2 tgn n kaki dia. rs nk ngs terharu.. hrp2 baby sentiasa sihat ye syg. baby cam tau je mama dia moody. balik dr klinik x sbr2 nk kasi tau kt hubby. happy sgt waktu tu.



baby dh 3 bln

Ya Allah, Tuhan yg menciptakan, yg menjadikan manusia, yg memberikan zuriat,
hamba pohon diberikan kesihatan, keselamatan dan perlindungan buat anak
dalam kandunganku.
kurniakanlah hamba-Mu anak yang soleh/solehah, sempurna fizikal dan mentalnya.
bantulah hamba-Mu melalui pengalaman ini, Ya Allah.
Sungguhnya Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
Makbulkanlah doaku Ya Allah.
Amin Ya Rabbal'alamin.

2 comments:

Elly said...

kak fath, terharunye tgk scan baby tu..kuatkan hati yea..igt time pregnant ni penting kan..nt baby pun sedih bile mummy die sedih..

xpe kak fath..semuanye ni sementara je..nt ada masanye suamimu akan ada di sisi..k..

take care my dear kak fath..=)..ckp kat baby untie elly ckp take care..membesar dgn baik dan sihat ye..

Penyeri Dunia said...

thanks elly.. slalu teringat kt hubby.. lebih2 lg ade je dugaan x disangka2.. slalu risau psl baby...

baby dh nk masuk 4 bulan dh next week.. nnt aunty elly balik ek tgk baby.. hehe